Hoppa till sidans innehåll

Luleå Race team - On tour

10 MAR 2019 23:15
En kort reseskildring från då medlemmarna i Luleå Race Team tog sin tävlingsutrustning och begav sig söderut...
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 23:15

Flyg Luleå - Arlanda Fredag 06:30

Uppe före tuppen... Nästan hela gänget på samma flyg.

Resan fortsätter... Efter flygturen och en kortare bilfärd var vi framme vid stopp #1, en avföreningens huvudsponsor Minicars med Henrik Gustafsson tog emot oss lagom till 10-fikat.
Efter en genomgång av butiken med lager och en fika presenterade Henrik sig själv och företaget samt dess mål och vision.
Samtalet fortsatte men då släppte vi lös juniorerna med orden "köp inte upp hela veckopengen" :)
Nöjdaed besöket satte vi oss åter i bilarna för lunch på MAX.
Nästa stopp, Platinum Cars i Norrköping.

Luleå Race Team "on tour" - Dag 1
Etappmål två var den exklusiva bilfirman Platinum Cars i Norrköping. Här var det idel med Porsche, Ferrari, Lamborghini och Mclaren... Ögon stora som dasslock på grabbarna och när de fick möjligheten att provsitta ett Lamborghini Aventador LP750 så ville leendena aldrig som riktigt gå ner.
För att komma tillbaka till verkligheten stannade vi på en mack och köpte varmkorv och godis 😂
Resan fortsätter...

Luleå Race Team - On tour, dag 2!
Ojojoj vilken dag. Alla var uppe före tuppen för frukost och tidig avfärd till banan.
Idag kördes kvalen i de bägge klasser som vi ställde upp i och resultatet låter sig INTE skämmas för sig.
Vi har hela 4 förare från "Norrlandsbrigaden", ja de kallar oss faktiskt så, i A-final! Elias (10år) lyckades som junior slå sig in på den allra sista platsen. Det var länge öppet för både Elias och Lukas (ÄMS), Rex och Kevin att ta sig hela vägen upp men lite otur på banan satte stopp för de övriga tre som nu istället får göra upp med övriga i B-finalen.
Elias vann ju B-finalen i 2018-års SM uppe i Skeå och har nu redan förbättrat sitt record. Låt oss hoppas på framgångar nu i de tre finalerna under morgondagen.
Fredde Kling och Nisse Lindbäck lyckades även de förbättra sig i kvalet gentemot 2018 och är även de i A-finalen startandes som 6a respektive 7a. TQ idag blev Marcus 😎 som trots ett oturligt stopp i sista kvalet lyckades knipa startruta ett inför finalerna framför rutinerade förare som Nathan Parker, Lukas Larsson mfl.
I B-finalen kommer Lucas Westerlund 💪 (ÄMS) starta i position 1. Kevin (14år) startar 3a, Rex (13år) 5a, Per K 6a, Peter Bagrov (9år) som 7a och Micke Burman (SMS) som 10a.
Resultatet för våra medlemmar är över förväntan och härifrån skall vi försöka maximera startpositionerna.
Dagen har annars följt våra tre ledord för resan:
1- Ha jäkligt kul
2- Gör hela tiden ditt bästa
3- Hjälp varandra inom "laget"

En eloge vill jag rikta till Micke Alamaa som oförtrutet hjälper till med mekande såväl som bilvändare vilket är oerhört avlastande för oss övriga. Micke valde att inte köra själv utan bara åka med för att lära sig men man ser ju hela tiden hur sugen han är på att få pröva själv.

Den arrangerande klubben, Wäxjö MS har gjort ett strålande jobb med alltifrån banan, besiktningen till maten i CAFETERIAN. De har även i samarbete med Minicars byggt upp en "pröva på-bana" precis i anslutning till den stora tävlingsbanan, Top notch👏👏👏

Vi får dessutom massor av uppmärksamhet både av medtävlande som av speaker/arrangör för våra tomteröda team kläder. Jag tror inte nån enskild förare eller något annat team fått så stor uppmärksamhet någonsin vilket väldigt roligt och välkomnande.

Dagen/kvällen avslutades på en mycket trevlig Asiatiskt restaurang med mongolisk buffé så nu är alla ordentligt mätta.

Mer bilder och förhoppningsvis film kommer under morgondagen. Finalerna börjar 0800 så ni där hemma får hejja högt och hålla alla tummar för oss hör nere i "lakers-land".

Over and out! 🚥🚗🏁

Luleå Race Team - on tour dag 3.
Sunday is raceday. Dagen bjöd på finaler i alla klasser och Luleåförarna hade gjort bra ifrån sig under kvalen så vi hade stora förhoppningar inför dagens race.
I Stock-klassen representerade vi 40% av startfältet i A-finalen med Marcus i P1, Fredrik P6, Nils P7 och Elias som lyckades knipa den sista finalplatsen startande som 10a. I B-finalen var det än bättre. Lucas (ÄMS) stod i P1, Kevin P3, Rex P5, Per P6 och Peter P7.
I Modified lyckades bara Marcus ta sig till A-final som 2a allt medan Elias, Fredrik och Nils fick göra upp sinsemellan i B-finalen.

När finalerna drar igång så börjar allvaret på riktigt. Detta märktes på de flesta utom på våra juniorer som verkade helt oberörda av pressen och bara fortsatte ha roligt tillsammans.

B-finalen i stock blev en mycket jämn historia mellan Lucas och Kevin som efter två körda finaler bägge hade varsin vinst. Rex var under final #2 ett tag uppe i ledning men hade lite oflyt vid varvning och tappade segern.
Till sista finalen stod det mellan Lucas och Kevin och vem av dem som skulle palla trycket. Startsignalen ljöd och de bägge drog iväg i ett rasande tempo. Lucas touchade ett curbs och vips så var Kevin förbi. Strax därefter skedde det omvända men denna gång höll Lucas ihop det och tog målflaggen före Kevin.
Peter Bagrov tog det lugnt i första delfinalen, höll sig borta från kracher och kammade hem en mycket fin tredje plats. I övriga finaler blev dock konkurrensen lite för hård men med tanke på att detta var killens blott andra tävling i klassen och att han aldrig kört på en bana med bra grepp så är det ett mycket fint resultat. Peter slutade som fyra totalt i finalen med rutinerade Günter mellan sig och de två framförvarande juniorerna.
På en femteplats rullade Rex Nergård in vilket även det är en mycket fin placering. Rex hade lite otur under kvalen med ett fartreglage som strulade. Under finalerna kunde han ändå prestera fin körning.
Vår ordförande Per Karlsson skrattade mest hela helgen. Resultatet var inte det viktiga, här ska vi mest ha kul. Per lyckades ratta runt sin bil så att han ändå var nöjd med resultatet där han slutade sexa. Pers kommentar efter finalerna är intressant "Det här visar ju att vi inte är fel ute med vår satsning i NTCC-cupen. Hade några fler därifrån deltagit så hade vi fyllt mer än 50% av A-finalen". Detta stämmer, tävlingar är den bästa träningen.
Luleå RC Klubb önskar gratulera Lucas Westerlund från grannklubben Älvsby MS för totalsegern i B-finalen.

I A-finalen var konkurrensen stenhård. Här var några av Sveriges bästa förare representerade. Marcus i startruta ett hade bakom sig Daniel Carlsson såväl som Nathan Parker (känd från den europeiska serien ETS) och var nog den förare från klubben som skulle kunna utmana om segern. Fredrik Kling, Nils Lindbäck och Elias Hedström skulle kunna utmana om en pallplats men då skulle de behöva lite hjälp på vägen eller att nåt hände de framförvarande. Nu blev det tyvärr tvärtom... En startkrash i första kurvan med Nils och Fredrik olyckligt inblande gjorde att Elias kunde smita förbi och han låg ett tag uppe på en fin femteplats. Marcus tog starten i alla tre finaler och ledde dem från start till mål vilket säkrade segern till sig själv och Luleå RC Klubb. Av Fredrik, Nils och Elias som alla hade förbättrat sina startpositioner från förra årets SM var det bara Elias som lyckades klättra. Nils förvaltade sin startposition som sjua och slutade på densamma. Elias slutade tillslut som nia och Kling som tia. Lite vemod kunde skönjas men utifrån sett är det ett mycket gott resultat i en stenhård finalserie.
Luleå förarna har verkligen ingenting att skämmas över och vi har visat att vi är att räkna med inom eltouring i Sverige. Vår satsning på juniorer och nybörjare har inte gått någon förbi och resultaten både talar för sig självt samt backar upp och bekräftar det hårda jobb vi som ansvariga i klubben gjort de sista åren.

Vem vet, någon av dessa juniorer kan vara morgondagens Alexander Hagberg eller Viktor Wilck!

I Modified klassen vill jag framhäva Elias mycket mycket mogna körning i B-finalen som sedermera resulterade i en totalvinst av denna men även Nils mycket fina körning, framförallt i den tredje finalen där kampen med Björnes garage-Björn var mycket jämn och schysst. 
Elias körning har mognat under det gånga året och fokuset nu var hela tiden på rätt ställe. 
I A-finalen kamperade jag själv i mycket fina fighter med hemmaföraren Fabian Wernersson där den senare sedermera drog det längsta strået. En tredjeplats som jag själv ändå är väldigt nöjd med med tanke på det hårda motståndet.

Innan resan pratade vi om vad som var våra kärnpunkter att fokusera på och detta tycker vi ansvariga verkligen har genomsyrat hela resan.
Vi skulle se till att vi alla hade väldigt kul, hela tiden. 
Vi skulle ge 100%, vårt bästa hela tiden samt hjälpa varandra till framgång.
Tänka på att vi är klubbens ansikte utåt och att vi representerar alla de sponsorer vi bär tryck av på bröstet på våra tröjor.

Som ansvarig ledare tycker jag vi kan slå oss för bröstet och känna oss stolta över vårt jobb. Vi har visat på att det vi trott på är rätt och belöningen för våra träningar och tidigare tävlingar kan idag ses i resultatlistorna.
Juniorerna har fått sig en resa att minnas länge även om jag personligen tror att även de äldre uppskattat hela upplägget.

Luleå RC Klubb önskar tacka WäxjöMS för ett väl genomfört arrangemang.
Resan hem till Norrland gick bra trots att flyget blev lite försenat.

Nu kommer vi vila oss i form några dagar innan det är dags att planera för finalen i NTCC som går i Umeå i mars, förhoppningsvis på en bana med högt grepp :) Kanhända att vi även passar på att lackera några nya karosser - den uppladdningen verkade ju fungera ;)

Luleå RC Klubb önskar även tacka våra samarbetspartners utan vars medverkan det hade vart svårt att genomföra denna junior samt faddersatsning:

Minicars Hobby Distribution AB
NEX resebyrå
Companyline
Vinterenergi
Arnes bil och service
Hobbycity.se
Mlhobby.se
Även alla privata aktörer som swishat pengar för att stödja vår resa skall ha ett stort tack!

Mer bilder och filmer kommer då vi samlat ihop dessa från alla våra medlemmar.

Race rapport av Marcus, ansvarig för "Norrlandsbrigaden"

Albumbilder

Dela gärna och sprid budskapet bland nära/kära och övriga RC-Sverige!

Skribent: Ansvarig Bilsektionen
Epost: Adressen Gömd

BESÖK FÖRENINGENS SPONSORER. DESSA HJÄLPER LULEÅ R/C KLUBB ATT NÅ VÅRA MÅL!

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

  

Arnes

 

NEX

 

 Biltema 

 

 luleaenergi

  

Fotogalleri

IMG_0628

 

 

 

  

Webkamera

webkamera

Postadress:
Luleå RCK
Handelsvägen 19
97345 Luleå

Besöksadress:
Handelsvägen 19
97345 Luleå

Kontakt:
Tel: 0703955021
E-post: This is a mailto link

Se all info